Nemyslete na
růžového Slona!

Laboratoř osobního rozvoje

Výzva – prohra. Co dál?
Vytvořeno:Duben 10th, 2015
Autor: Robert Kačeňák

Je to výzva – můj trek do Nepálu se blíží. O to víc jsem byl překvapen, když jsem před nedávnem selhal při běhu na pásu.

 

Začal jsem jako obvykle. Pevně si uvázal boty, připravil pití, rozběhl jsem se a stanovil tempo. Už jsem o svém běhání na blogu psal.
Byl jsem zvyklý, že vydržím bez obtíží hodinu běžet a že se už ani nezadýchávám, čímž mám na mysli, že dýchám plynule nosem a nelapám po dechu, jako by se blížila moje poslední hodinka :-)

Těšil jsem se, že si při běhu uvolním mysl a budu v duchu psát pokračování mé poslední knížky (Jak porazit Medúzu).

 

Tentokrát jsem měl ale po 15 minutách dost a nenacházel jsem sílu, abych udělal další krok. Cítil jsem, že mě neustále točící se pás shodí jako divoký kůň a mrští se mnou o zeď, bolelo mě všechno – nohy, plíce i bránice.
Nakonec jsem to vzdal a přešel do rychlé chůze (Abych si zmírnil pocit vlastní prohry, pás jsem si elevoval, takže jsem kráčel do kopce,).

 

Byl jsem vyděšený a zklamaný sám ze sebe.

 

Tato prohra mi nedala spát, přemýšlel jsem, čím se to tak najednou stalo. Připisoval jsem to mentální kondici. Běhu totiž předcházel týden plný individuálního koučování a psychoterapie s mými klienty a poslední tři dny, kdy jsem intenzivně školil účastníky svého kurzu (podle jejich ohlasu úspěšně).
Jenže ale ani vysvětlení mě moc neuklidňovalo. Říkal jsem si, že pochvaly od spokojených klientů a účastníků kurzu mě v Nepálu moc nezachrání.
Rozhodl jsem se, že to musím změnit. Po dvou dnech (dřív než to mám naplánováno ve svém tréningovém rozvrhu) jsem nevydržel a znovu vyskočil na pás. Běžel jsem znovu s lehkostí celou hodinu a znovu si své sebevědomí a kondici obhájil.

 

Jaké z toho plyne ponaučení?

 

  • Proces vnitřního růstu je klikatý.
  • Nezoufejte, pokud na chvíli zakolísáte a jakoby se propadnete dolů.
  • Berte to, co je, a využijte aktuální situaci na maximum.
  • Vraťte se po chvilce odpočinku znovu k činnosti, na které pracujete.
  • Využívejte každou příležitost na rozvíjení svých talentů.
  • Věřte ve svůj vnitřní potenciál.

Pokud se chcete taky začít trénovat směrem k úspěchu, můžete si objednat koučovací setkání se mnou hned teď online ZDE.

 

Líbil se Vám tento článek? Doporučte na přečtení přátelům nebo nás podpořte odkazem na Vašich stránkách.

 

Rubriky:Kouč Příběhy z praxeŠtítky:,

Napsat Komentář

Starší příspěvky:
Co dělat, když si psychoterapeut protiřečí.

Přednedávnem jsem narazil při své konzultaci s klientkou na jeden na první pohled neřešitelný problém.   Vy, kdo už znáte...

Zavřít