Nemyslete na
růžového Slona!

Laboratoř osobního rozvoje

Zaručený recept na štěstí
Vytvořeno:Srpen 29th, 2013
Autor: Robert Kačeňák

Říkáte si , že zaručený recept na štěstí neexistuje. Odmítáte přijmout něco nového do svého života, ještě dřív než jste si postup, který doporučuji přečetli a dokonce ani nevyzkoušeli. Jak vám tento postoj pomáhá dosáhnout štěstí?

Přitom je to jednoduché. Pište si deník.

Řeknete si , ale ja se nechci stát spisovatelem, psát neumím a nebaví mne to. Jenže psaní si denníku, je především o sebereflexi. To je kouzelné cvičení, které Vás dokáže dostat do kontaktu se samým sebou, víc se vnímat. A to stačí, protože vše potřebné na změnu už máte v sobě. Věřte mi. zažívám to dnes a denně se svými klienty.

První otázka, kterou si položíte:  A co tam mám psát?

Pište o tom, na co se těšíte!

Na téma štěstí se v poslední době udělalo hodně výzkumů, bylo publikováno hodně odborných článků.

Jednou z věcí, která je vědecky podložena je fakt, že lidi, kteří se soustředí na očekávaní pozitivních zážitků jsou šťastnější. Tak aspoň jednou týdně si udělejte hezké plány a když pak podějí ve slabé chvilce budete potřebovat nakopnout, vraťte se ke svým zápiskům.

Jedna studie dokázala, že u lidi, kteří jenom mysleli na to jak si pustí svůj oblíbený film se hladina endorfinů (“hormon štěstí”) zvedla o 27 procent! Co z toho vyplývá? Jedna z nejšťastnějších částí našeho života je ta, ve které něco očekáváme! V tom se schovává krom jiného i praktický návod jak přilákat víc štěstí do svého života. Když nemáte zrovna možnost odcestovat na dovolenou, nebo se setkat s přáteli, dejte si do kalendáře datum, kdy tak uděláte. Pak kdykoliv budete potřebovat nějaký zdroj štěstí, připomeňte si to!

Více vědecky podložených návodů a tipu v knížce:Happiness Advantage: The Seven Principles That Fuel Success and Performance at Work

Rubriky:Osobní rozvojŠtítky:,

Napsat Komentář

Starší příspěvky:
Co dělat, když si psychoterapeut protiřečí.

Přednedávnem jsem narazil při své konzultaci s klientkou na jeden na první pohled neřešitelný problém.   Vy, kdo už znáte...

Zavřít