Nemyslete na
růžového Slona!

Laboratoř osobního rozvoje

Mám pro vás dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu zlou. Kterou chcete slyšet jako první?
Vytvořeno:Listopad 15th, 2013
Autor: Martina Kačeňáková

Špatná zpráva je, že si život vytváříme sami.
Dobrá zpráva je, že si život vytváříme sami.

 

Podivujete nad smyslem těchto dvou vět? V čem vlastně tkví rozdíl a je tam vůbec nějaký?

 

Představte si situaci, když přijde kolega do práce a nadšeně zvolá: Je pondělí! Zřejmě se těší, že se bude moci věnovat něčemu zajímavému.

Druhý kolega vzápětí zvolá: Je zase pondělí! Přičemž je v jeho hlase citelné zklamání, že celý kolotoč týdne začíná od začátku.

 

Znáte to ze svého života taky? Ten pocit udivení nad tím, když se svěříte kamarádce, že máte chřipku a doktor Vám důrazně doporučil zůstat doma a kamarádka na to zvolá: “Ty se ale máš! Co já bych za to dala být pár dnů doma a odpočinout si od starostí v práci.” Jak se říká, každá mince má dvě strany. Z mé zkušenosti těch stran, ze kterých se na věci v životě můžeme dívat, je ještě mnohem více, než jen dvě.

Fakta života kolem nás jsou stále stejná, to jen náš pohled a přístup se může měnit. Vlastně celé kouzlo našeho přístupu k naplněnému životu je vyjádřeno těmito dvěma jednoduchými zprávami.

 
Život si vytváříme sami, ať tak či tak. Špatná zpráva pro všechny kteří mají chuť se vymlouvat a odkládat změny ve svém životě, které již chtějí nějakou dobu udělat. Na okolnosti. Druhé lidi nebo na osud.
Svůj život si vytváříme sami. Dobra zpráva pro všechny, kteří mají chuť něco změnit. Pracovat na sobě.

Mám pro vás dvě zprávy. Kterou slyšíte?

Rubriky:Osobní rozvojŠtítky:

Napsat Komentář

Starší příspěvky:
Co dělat, když si psychoterapeut protiřečí.

Přednedávnem jsem narazil při své konzultaci s klientkou na jeden na první pohled neřešitelný problém.   Vy, kdo už znáte...

Zavřít