Nemyslete na
růžového Slona!

Laboratoř osobního rozvoje

Pět stupňů Vaší akceschopnosti
Vytvořeno:Listopad 1st, 2013
Autor: Robert Kačeňák

Podle statistiky jste v práci produktivní jenom tři dny v týdnu. Průměrně pracujeme 45 hodin týdně, ale 17 hodin je neproduktivních. Jak byste to mohli zlepšit?

 

1. Zaizujte některé své úkony.

Rozhodování je prostě vyčerpávající, přiznejme si to. Čím víc fungujeme aicky, tím méně vydáme energie.

 

2. Nahraďte zlozvyky efektivními návyky.

Namísto prokrastinace se naučte plánovat své činnosti krok po kroku. Odměňujte se a užívejte si pokroku. To je ta nejlepší motivace!

 

3. Úspěšní lidé své prostředí změní, nebo promění!

Z věcí, které ovlivňují Váš výkon, je nejsnazší změnit Vaše prostředí. Přizpůsobte si ho, aby se vám žádoucí věci dělaly snáz, a ty, které nechcete, hůř.

 

4. Setkávejte se s lidmi, kteří již produktivní jsou.

Kreativita a vitalita dokáží být nakažlivé v pozitivním slova smyslu. Už jenom najít si mentora může být tou nejlepší investicí Vašeho života.

 

5. Dejte si do pořádku hlavu.

Když jste šťastní, tak jste i produktivnější a úspěšnější. Výzkumy a statistiky to jasně potvrzují. Optimističtí prodejci mají o 56 % lepší výsledky než jejich pesimistický protějšek. Rovněž studenti, kteří jsou sami se sebou srovnaní, vykazují lepší výkony v matematických testech. Týká se to i terapeutů! Pokud jsou dobře naladění, tak při diagnostice a terapii vykazují třikrát víc kreativity a inteligence, než neutrálně naladění terapeuti. Diagnostikují přesněji a o 19 % rychleji.

Rubriky:Osobní rozvoj PsychoterapieŠtítky:

Napsat Komentář

Starší příspěvky:
Co dělat, když si psychoterapeut protiřečí.

Přednedávnem jsem narazil při své konzultaci s klientkou na jeden na první pohled neřešitelný problém.   Vy, kdo už znáte...

Zavřít